Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΔΑΝΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΨΑΧΝΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ (PHOTOS)Ένα νεανικό φλερτ που εξελίχθηκε σε έρωτα που κράτησε πέντε χρόνια. Έναν έρωτα όμως που βάφτηκε με το αίμα μιας πανέμορφης κοπέλας. Το νήμα της ζωής της κόπηκε βίαια (και τόσο πρόωρα) από τα χέρια του ανθρώπου που αγάπησε πολύ. Ακόμη και σήμερα η δολοφονία της Κικής Κούσογλου από τον Δάνο Μουρατίδη είναι μία υπόθεση που συζητείται έντονα, αφού λίγοι μπορούν να ξεχάσουν τον φρικτό τρόπο με τον οποίο «έφυγε» η πανέμορφη ξανθιά και το… θέατρο που έπαιζε για μήνες ο δολοφόνος της.

Ο Δάνος Μουρατίδης και η Κική Κούσογλου γνωρίζονταν από παιδιά στη Βέροια. Το φλερτ εξελίχθηκε σε έρωτα που κράτησε για πέντε χρόνια. Όταν ο Δάνος ήταν 23 ετών και η Κική 20 αποφάσισαν να χωρίσουν, αφού το τελευταίο διάστημα είχαν έντονες προστριβές και λέγεται ότι η κοπέλα δεν άντεχε τις σκηνές ζηλοτυπίας που έκανε συνεχώς εκείνος. Αν και είχαν χωρίσει, διατήρησαν καλές σχέσεις κι έναν μήνα μετά την απόφασή τους να δώσουν τέλος στη σχέση τους, είχαν κλείσει ραντεβού και κατέληξαν μετά στο σπίτι του Δάνου. Σύμφωνα με όσα διαρρέονταν εκείνη την εποχή, ο 23χρονος ήθελε να τα «ξαναφτιάξει» με την Κική, με την οποία δήλωνε τρελά ερωτευμένος, όμως εκείνη ήθελε να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή τη σχέση.


Ξημερώματα 11ης Απριλίου 2005. Ο Μουρατίδης και η Κούσογλου βρίσκονται στο σπίτι του πρώτου. Αυτός βλέπει στο κινητό της κοπέλας (η Κική είχε κοιμηθεί) ένα μήνυμα που αντιλήφθηκε ότι δεν αφορούσε τον ίδιο και το μάτι του θολώνει. Ξεσπάει άγριος καβγάς και ο Δάνος στραγγαλίζει με απίστευτη αγριότητα την πανέμορφη Κική. Μόλις αντιλαμβάνεται ότι η 20χρονη είναι νεκρή, με απίστευτη ψυχραιμία καταστρώνει σχέδιο για να εξαφανίσει όλα τα ίχνη που τυχόν τον ενοχοποιούν. Παίρνει το αυτοκίνητο, βάζει το άψυχο σώμα της κοπέλας στη θέση του συνοδηγού και το μεταφέρει στην περιοχή του Φράγματος Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα. Μια περιοχή ερημική όπου δύσκολα θα αναζητούσε κανείς εκεί την Κική. Τα πράγματά της τα πέταξε σε άλλο σημείο, προκειμένου να εξαφανίσει όλα τα ίχνη και να στρέψει αλλού τις έρευνες.


Ο Δάνος επέστρεψε στο σπίτι του και περίμενε 24 ώρες. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας πήγε πάλι στην περιοχή όπου είχε αφήσει το πτώμα της Κικής και το έθαψε πρόχειρα με τη βοήθεια ενός 40χρονου ξαδέλφου του, ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του. Ο 23χρονος πίστευε ότι ο χρόνος κυλούσε υπέρ του και ότι είχε διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Όμως είχε κάνει λάθος.


«Φαινόταν ότι ήταν ένοχος»


Οι συγγενείς της Κικής ανησυχούν από την απουσία της πανέμορφης κοπέλας και την αναζητούν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να απευθυνθούν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη για να βρουν τα ίχνη της κοπέλας που έχει εξαφανιστεί και δεν μπορούν να την εντοπίσουν με τίποτα. Ο Δάνος για να… πετάξει από πάνω του οποιαδήποτε υποψία, συμμετέχει στις έρευνες και όχι μόνο αυτό, αλλά βγαίνει και στην τηλεόραση με ύφος όλο αγωνία και κάνει έκκληση στον κόσμο προκειμένου να λυθεί το μυστήριο με την εξαφάνιση της ξανθιάς καλλονής. Στόχος του να παρουσιαστεί κι εκείνος ως θύμα και να στραφούν αλλού οι έρευνες. Στη συνέντευξη που παραχωρεί στην Αγγελική Νικολούλη, η τελευταία δεν πείθεται από τα λεγόμενά του και τον υποψιάζεται. «Κατάλαβα όταν τον είδα απέναντί μου ότι κάτι έτρεχε. Φαινόταν ότι ήταν ένοχος», θα πει λίγο μετά η «Μις Μαρπλ της Ελλάδας». Άλλωστε η πληροφορία που υπήρχε ήταν ότι εκείνος είχε δει τελευταίος ζωντανή την Κική. Το κλίμα αρχίζει να στρέφεται εναντίον του, αφού καταλαβαίνουν και οι αστυνομικοί ότι κάτι κρύβει. Τελικά, τέσσερις μήνες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα ο Δάνος Μουρατίδης ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε την Κική σε μία έκρηξη ζήλιας.


«Αποφάσισα να την εξαφανίσω»

Στο δικαστήριο ο Δάνος ήταν πάρα πολύ ψύχραιμος. Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του, ζήτησε επανειλημμένα συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, χωρίς, όμως να μπορέσει να δώσει κάποια πειστική εξήγηση για το λόγο που τον ώθησε να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη. Με εντυπωσιακή ψυχραιμία και χωρίς να γυρίσει ούτε μια φορά πίσω το πρόσωπό του, στο ακροατήριο που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα, περιέγραψε στην Πρόεδρο τη σχέση του με την Κική Κούσογλου. «Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί, σαν παντρεμένοι. Κάποιες φορές μαλώναμε, χωρίζαμε για έναν μήνα, τρεις μέρες και τα ξαναβρίσκαμε», είπε, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο μοιραίο βράδυ της άγριας δολοφονίας. Ο Δάνος πήρε τηλέφωνο την Κική που του ζητούσε να βρεθούν σπίτι του. Προφανώς η άτυχη κοπέλα ήθελε να τελειώσει οριστικά τη σχέση της με τον άνθρωπο που της έκοψε τελικά το νήμα της ζωής.

«Είχαμε χωρίσει δύο βδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση», είπε για να παραδεχθεί στη συνέχεια ότι έψαξε το κινητό τής Κικής και είδε ένα μήνυμα από κάποιον άντρα. Συμπέρανε ότι ο συγκεκριμένος άντρας είχε δεσμό με την 20χρονη κοπέλα. Η ζήλια τύφλωσε τον Δάνο που ξύπνησε την Κική και ζήτησε εξηγήσεις για το μήνυμα. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός και ο 23χρονος την άρπαξε από το λαιμό και τη στραγγάλισε.


«Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ», ανέφερε στην απολογία του.

Πάντως το δικαστήριο δεν πείστηκε καθόλου από τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος κατά την τέλεση της πράξης βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής. Έτσι του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού. Ο Μουρατίδης μεταφέρθηκε στις φυλακές των Διαβατών. Μαζί του στο εδώλιο κάθισε και ο ξάδελφός του που τον βοήθησε να θάψουν την Κική. Το δικαστήριο επέβαλε σε εκείνον ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.