Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

12 Πράγματα που Όλοι Κάνουμε ΛΑΘΟΣ στο Ντους. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

Ενώ οι περισσότεροι από μας κάνουμε ντους όλη μας τη ζωή, ίσως να θεωρούμε κάποιες συνήθειές μας δεδομένες....
Ας το παραδεχτούμε, μετά από χίλια ντους, λογικό είναι να νομίζουμε πως ξέρουμε τι κάνουμε. Αλλά οι πιθανότητες είναι πως οι περισσότεροι κάνουμε αρκετά λάθη και το δέρμα μας υποφέρει λόγω αυτού.

1. Το να πλένουμε το πρόσωπό μας ενώ κάνουμε ντους.

Σίγουρα, είναι λογικό να πλένουμε το πρόσωπό μας, αφού πλένουμε και όλα τα άλλα, αλλά οι πιθανότητες είναι πως η θερμοκρασία του νερού κάνουν κακό στο δέρμα του προσώπου παρά καλό. Το πρόσωπό μας είναι καλό να το πλένουμε με χλιαρό ή κρύο νερό.2. Το να πλενόμαστε με πολύ ζεστό νερό.

Είναι πολύ ωραίο ένα καuτό ντους. Αλλά ενώ είναι χαλαρωτικό, κάνει πολύ κακό στο δέρμα και μπορεί να βοηθήσει να χειροτερέψουν ορισμένες παθήσεις του.


3. Το να κάνουμε ντους για πολύ ώρα.

Το να κάτσουμε στο μπάνιο πολύ ώρα είναι επίσης κάτι πολύ ωραίο, αλλά υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ξεραθεί το δέρμα έτσι. Ας μην μιλήσουμε για την τεράστια σπατάλη σε νερό που γίνεται.


4. Το να αφήνουμε το σφουγγάρι πίσω.

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να αναπτυχθούν μικρόβια και βακτήρια. Αφού το χρησιμοποιήσετε, μην ξεχάσετε να το κρεμάσετε σε ένα στεγνό μέρος για να στεγνώσει καλά.


5. Το να τρίβουμε πολύ δυνατά το δέρμα μας.

Σίγουρα, η απολέπιση είναι κάτι καλό, αλλά καλό είναι να γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Δεν κάνει καλό στις άμυνες του δέρματος μας, οπότε θέλει να γίνεται με μέτρο.
6. Το να πλένουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα.

Εάν πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, μόνο η εταιρία του σαμπουάν θα επωφεληθεί. Τα μαλλιά σας έτσι χάνουν τα φυσικά έλαια που έχουν και ξεραίνονται – επίσης εάν τα βάφετε, το όμορφο χρώμα θα χαλάσει πιο γρήγορα.


7. Το να μην πλένουμε τα πόδια μας.

Σίγουρα, όταν πλενόμαστε το νερό φτάνει και στα πόδια, αλλά θέλουν περισσότερη περιποίηση. Εάν δεν τρίβετε ανάμεσα στα δάχτυλα, ευκολύνεται τα βακτήρια και τους μύκητες να εγκατασταθούν.


8. Το να προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά ένα παλιό ξυράφι.

Τα ξυραφάκια δεν είναι φτηνά. Οπότε είναι λογικό να θέλουμε να τα κρατήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, αλλά ένα ξυραφάκι χρησιμοποιημένο πολλές φορές μπορεί να φιλοξενεί πολλά βακτήρια – η συνταγή της μόλυνσης.


9. Το να μην κάνουμε ντους μετά από γυμναστική.

Εάν ιδρώσετε, θα μυρίζετε μετά. Αλλά εάν δεν πλυθείτε, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν εξανθήματα ή και ακμή.
10. Το να μην τελειώνουμε το ντους με κρύο νερό.

Το σοκ από κρύο νερό κάνει πολύ καλό στο σώμα. Μόλις 30 δευτερόλεπτα κρύο νερό μπορούν να μειώσουν το άγχος και να ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό.


11. Το να στεγνώνουμε πολύ έντονα.

Όπως το να τρίβουμε πολύ δυνατά το δέρμα μας, το να το στεγνώνουμε έντονα μπορεί να το ερεθίσει. Καλύτερα να στεγνώσετε φυσικά.


12. Το να μην ενυδατώνουμε το δέρμα μας μετά.

Δεν βάζετε ενυδατική μετά το μπάνιο; Κλειδώστε την υγρασία στην επιδερμίδα σας αφού στεγνώσετε. Το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί μετά!


Credit: diply.com

Πηγή: fanpage.gr