Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Τρία Χρυσά Αστέρια για το μέλι «Cretan Honey»


Το βραβείο ανώτερης γεύσης iTQi 2016 απέσπασε το κρητικό μέλι «Cretan Honey» της Οικογένειας Σαβιολάκη, μιας οικογένειας με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή μελιού, στην Ανώπολη Σφακίων.


Το βραβείο αυτό δίδεται από Κριτική Επιτροπή, που αποτελείται από διαμορφωτές γνώμης, οι οποίοι είναι βραβευμένοι Μichelin Σεφ και γευσιγνώστες. Προέρχονται από 17 διαφορετικές χώρες και τα βασικά κριτήρια είναι η οσμή, η όψη, η γεύση, η επίγευση, η υφή κλπ.
Πρόκειται για βραβείο ενός (καλή γεύση), δύο (αξιοσημείωτη γεύση) και τριών (εξαιρετική γεύση) χρυσών αστεριών… Μ’ άλλα λόγια, τα τρία χρυσά αστέρια αποτελούν την ανώτερη διάκριση του βραβείου!
Το σφακιανό μέλι «Cretan Honey» της Οικογένειας Σαβιολάκη συλλέγεται από την περιοχή των Λευκών Ορέων, σε υψόμετρο που φτάνει έως τα 1.500 μέτρα. Σε έναν τόπο αγνό και παρθένο. Μοναδικής φυσικής ομορφιάς και αξίας. Σε μια περιοχή προστατευόμενη από το Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, λόγω των σπάνιων ενδημικών ειδών, φυτών και ζώων.
Το μέλι συλλέγεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από το θυμάρι, ένα μοναδικό αρωματικό φυτό της περιοχής. Το θυμαρίσιο μέλι του οποίου η ποσότητα είναι περιορισμένη σε σχέση με άλλα είδη μελιού θεωρείται μοναδικό για το άρωμα του και την γεύση του. Έχει υψηλή θρεπτική αξία λόγω των τονωτικών και αντισηπτικών του ιδιοτήτων, δρα προληπτικά σε καρδιαγγειακές διαταραχές και έχει ευεργετική δράση σε παθήσεις του ουροποιητικού και πεπτικού συστήματος.

kritikaepikaira.g