Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Θυμάστε την 18χρονη που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό; Ο νόμος την υποχρεώνει να μεγαλώσει το παιδί μαζί με τον βιαστή της!Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν κάποιοι νόμοι που αναγκάζουν τις μητέρες οι οποίες έχουν πέσει θύματα βιασμού, να μεγαλώνουν το παιδί τους με το βιαστή.

Μια 18χρονη κοπέλα από τη Νεμπράσκα, έπρεπε να υποστεί κάτι τέτοιο. Ο νόμος αυτού του κράτους, λέει πως ο βιαστής έχει δικαίωμα επάνω στο παιδί του.

Η κοπέλα, ισχυρίζεται πως αυτός ο νόμος είναι παράλογος και ότι δεν είναι δυνατόν κανείς να συναναστρέφεται με κάποιον τον οποίο φοβάται. Λέει πως δεν μπορεί να αφήνει την κόρη της με κάποιον τον οποίο δεν εμπιστεύεται, γιατί δεν ξέρει τι μπορεί να της κάνει.

Είναι οδυνηρό το γεγονός, ότι η ίδια είναι αναγκασμένη να μιλάει και να βλέπει αυτόν τον άνθρωπο σε εβδομαδιαία βάση.

Είναι τραγικό, ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 17.000 με 32.000 ίδιες περιπτώσεις, όπου γυναίκες αναγκάζονται να επιμελούνται την ανατροφή του παιδιού τους, από κοινού με το βιαστή τους.

Η συγκεκριμένη κοπέλα, ανέφερε πως υπέστη σεξουαλική επίθεση πρώτου βαθμού, ενώ ο βιαστής της ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για τρίτου βαθμού σεξουαλική επίθεση. Εάν είχε καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση πρώτου βαθμού, δεν θα είχε γονικά δικαιώματα σύμφωνα με το νόμο.

Εφόσον ο βιαστής της κατάφερε να καταδικαστεί για τρίτου βαθμού σεξουαλική επίθεση, απέκτησε το δικαίωμα να επισκέπτεται την κόρη του κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, καθώς και δύο Τρίτες το μήνα.


Έχει ακουστεί ακόμη, για μια περίπτωση ενός βιαστή, που για να συμφωνήσει στο να μην έχει δικαιώματα επάνω στο παιδί, ζήτησε ως αντάλλαγμα χρήματα από τη μητέρα.

Προφανώς αυτοί οι νόμοι γράφτηκαν κάτω από μια ισχυρή κοινωνική προκατάληψη εναντίον των ανύπαντρων μητέρων.

Η κοπέλα από τη Νεμπράσκα πάντως, θα συνεχίσει να μάχεται εναντίον αυτού του παράλογου νόμου, έτσι ώστε να μπορέσει να προστατέψει όλες τις κοπέλες που γίνονται μητέρες λόγω βιασμού.

stroumfaki.gr