Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Έκτακτο: Ιδρύεται νέο κόμμα. Ποιοι το ιδρύουν, από ποιο κομματικό χώρο. Ονόματα βόμβαΠοιο το νέο κόμμα που ενδέχεται να ιδρυθεί και από ποιο κομματικό χώρο θα προέρχεται;


Το ενδεχόμενο της κοινής κάθοδου τους σε ένα νέο κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς συζήτησαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών σχημάτων «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και «Επόμενη Ελλάδα».

Πρόκειται για τους κ.κ. Νίκο Διακουλάκη, Παναγιώτη Ιωακειμίδη και Γιάννη Τούντα από το πρώτο σχήμα και τους κ.κ. Αριστείδη Μπουρδάρα, Γιάννη Ραγκούση και Πέτρο Σφηκάκη από την «Επόμενη Ελλάδα».


Οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις προσπάθειες για την ενότητα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.Ειδικότερα, στη συζήτηση όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, διαπιστώθηκε ότι σε αυτήν την κρίσιμη φάση για τη χώρα και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, είναι η ώρα των αποφάσεων και όχι η διαιώνιση των ατέρμονων συζητήσεων.


Αποφάσεων που θα οδηγήσουν, με την άμεση και ενεργή συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών, στη δημιουργία του νέου κόμματος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με τη διοργάνωση ενός ανοιχτού, δημοκρατικού συνεδρίου και με την εκλογή ηγεσίας από τη βάση.