Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ: Εκρηξη στο hot spot προσφύγων -Πληροφορίες για νεκρούς

moria-nekroi-708

Εκρηξη στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη – πιθανότατα από γκαζάκι που έσκασε – προκάλεσε θύματα μεταξύ των μεταναστών και σοβαρά επεισόδια.Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μία γυναίκα και δύο παιδιά νεκρά και τουλάχιστον 8 τραυματίες.

Σύμφωνα με το emprosnet.gr η φωτιά που ξέσπασε, προκλήθηκε σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Αστυνομία από έκρηξη σόμπας με υγραέριο ή από γκαζάκι.


Μέχρι να διαπιστωθεί το πως και γιατί έγινε η έκρηξη – καθώς υπήρξαν φόβοι μέχρι και για ύπαρξη… βόμβας – προκλήθηκε μεγάλη ένταση, καθώς υπήρξαν σοβαρότατοι τραυματισμοί.

Από τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη σε σκηνές, υπάρχουν και παιδιά που έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Proactiva Open Arms, η οποία δραστηριοποιείται στο νησί, έχουν επιβεβαιωθεί τρεις νεκροί: Μια γυναίκα και δύο παιδιά.View image on Twitter


Follow
PROACTIVA OPEN ARMS @PROACTIVA_SERV


BREAKING: Fire on #Moria camp. A mother & 2 children confirmed dead. Life & death in a detention camp Via @UnitedRescueAid
11:55 PM - 24 Nov 2016

141141 Retweets
1313 likes

Μια άλλη ΜΚΟ η «City Plaza Squat» αναφέρει για το περιστατικό:


Follow
City Plaza Squat @sol2refugees


Μια μητέρα και 2 παιδιά νεκροί από πυρκαγιά στην #Moria #Lesvos #Greece
Οι πολιτικές της ΕΕ και της Ελληνικής κυβέρνησης σκοτώνει πρόσφυγες
12:13 AM - 25 Nov 2016

2828 Retweets
33 likes

Η ΜΚΟ Platanos Refugee Solidarity Lesvos σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:


«Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Επιβεβαιώνεται ότι μια σκηνή κάηκε ολοσχερώς και μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της είναι νεκροί. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο. Πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα με γκαζάκι μαγειρέματος που εξερράγη εντός της σκηνής».


Αλλες πληροφορίες του Lesvosnews μιλούν για μια γυναίκα νεκρή και ένα παιδί.

Αμέσως δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» αγωνιώντας για την πορεία της υγείας των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη που προκλήθηκε από σόμπα υγραερίου ή από γκαζάκι.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει το emprosnet.gr κατέληξε στο νοσοκομείο πριν από λίγη ώρα μία γυναίκα που βρισκόταν στη σκηνή που τυλίχτηκε στις φλόγες από την έκρηξη αλλά και ένα μικρό παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή στην μονάδα εντατικής θεραπείας.Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού.