Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Από 1η Ιανουαρίου το «χαράτσι» σε σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ – Πόσο θα μας κοστίσειΑπό την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το «χαράτσι» στη σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ.

Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, για εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 55 του νόμου 4389/2016, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία επιβολής και απόδοσης του νέου τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος, το τέλος στη σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ θα βαραίνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, με τους λογαριασμούς να εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου.
Το νέο χαράτσι της κυβέρνησης, ύψους 5%, θα προστίθεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση και θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού.

Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.Πηγή: Tonwtiko.com