Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αεροδρόμια, πτήσεις, νοσοκομεία, πλοία 8/12: Πότε οι στάσεις εργασίας
Πόσο θα διαρκέσει η απεργία στις 8/12 της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, σε πτήσεις, νοσοκομεία και πλοία;

Γενική απεργία την Πέμπτη 8/12 με πολλούς κλάδους του Δημόσιου να απεργούν όπως, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων.Έτσι, με την 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης 8/12 και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 η ΓΣΕΕ θα δώσει, όπως ανακοινώνει, «μια ηχηρή απάντησή σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία»

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 00.00 το βράδυ της Πέμπτης (προς Παρασκευή).

Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία στις 8/12, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όσον αφορά τα αεροδρόμια, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι σχετικά με το πώς θα κινηθούν οι πτήσεις στις 8/12 λόγω της πανελλήνιας απεργίας.

Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα για την Πέμπτη 8/12 σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί.«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.