Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Απίστευτο: Πώς να κάνετε γλυκό τον καφέ χωρίς ζάχαρη και υποκατάστατα




Πώς μπορείτε να κάνετε γλυκό τον καφέ χωρίς ζάχαρη και υποκατάστατα;

Αν νόμιζες ότι ο μόνος τρόπος να κάνεις τον καφέ σου πιο γλυκό είναι η ζάχαρη και τα υποκατάστατά της, τότε κάνεις μεγάλο λάθος.



Αυτό που μαθαίνουμε, προς έκπληξή μας, είναι ότι και το αλάτι μπορεί να μειώσει την πικρίλα του καφέ!

Προσθέτοντας μια μικρή δόση αλάτι στον καφέ σου η πικρίλα θα γίνει λιγότερο έντονη.

Μάλιστα σε μερικές χώρες ο καφές προετοιμάζεται παραδοσιακά με την προσθήκη αλατιού. Συγκεκριμένα, η προετοιμασία του καφέ γίνεται είτε με υφάλμυρο νερό είτε με την προσθήκη αλατιού στο νερό. Ο λόγος είναι γιατί με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η γεύση του καφέ.

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει μια χημική ένωση στο αλάτι, η οποία οδηγεί στη μείωση της πικρίλας.

Πώς να φτιάξεις τον καφέ σου χρησιμοποιώντας αλάτι

Χρειάζεται μια πολύ μικρή δόση αλατιού. Συγκεκριμένα η δοσολογία που προτείνεται είναι 1/4 κ.γλ. αλάτι για κάθε 6 κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ.



Αυτό φυσικά εάν θέλεις να το προσθέσεις στο σκεύος όπου αποθηκεύεις τον καφέ σου.

Σε διαφορετική περίπτωση, λίγοι κόκκοι αλατιού στην κούπα σου αρκούν.





This entry was posted in :