Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

ΨΥΧΡΗ εισβολή προ των πυλών...
Εντυπωσιακή πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος στη χώρα μας...

Συνεχίζεται για… λίγο ακόμη η καλοκαιρία στη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να έχει σκαρφαλώσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου, κατεγράφησαν στις περιοχές: Λίνδος Ρόδου 23.7 βαθμοί, Κατταβιά Ρόδου 23.6 βαθμοί, Ωλένη Ηλείας 22.5 βαθμοί, Κόπραινα Άρτας 22.3 βαθμοί και Μοίρες Ηρακλείου 22.2 βαθμοί.

Όπως είναι όμως γνωστό, ότι ανεβαίνει.. κατεβαίνει!!! Ο καλός καιρός δεν θα διατηρηθεί για πολύ ακόμη, καθώς ο χειμώνας θέλει να μας υπενθυμίσει, για ακόμη μια φορά, ότι είναι μπροστά μας! Έντονη ψυχρή εισβολή αναμένεται να δεχτεί η χώρα μας την επομένη εβδομάδα, φέρνοντας μας ξανά το λευκό επισκέπτη, σε αρκετές περιοχές! Η αλλαγή του καιρού θα είναι εντυπωσιακή, καθώς ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει, έως και 16 βαθμούς!!!

Η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή από αυτό το Σαββατοκύριακο, αρχικά με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα αρχίσουν από τα Δυτικά, ενώ πρόσκαιρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, καθώς οι Νοτιάδες που θα επικρατήσουν, θα μεταφέρουν σχετικά ζεστές αέριες μάζες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Ωστόσο, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται εντυπωσιακή μεταβολή του καιρού, καθώς κύμα ψύχους αναμένεται στην Ευρώπη.

Σταδιακά οι ψυχρές αέριες μάζες θα περάσουν και το κατώφλι της χώρας μας, φέρνοντας μαζί τους και το... πολυπόθητο χιόνι, σε αρκετές περιοχές. Τα χαρακτηριστικά ωστόσο της μεταβολής αυτής, θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, οπότε και θα έχουμε καλύτερη εικόνα, για το ποιες περιοχές θα χτυπηθούν από αυτό το σημαντικό κύμα κακοκαιρίας. Ας προετοιμαζόμαστε λοιπόν σιγά – σιγά, για... ποιο χειμωνιάτικες καταστάσεις!!!


Αναλυτικές λεπτομέρειες θα δίνονται καθημερινά μέσα από την ιστοσελίδα , αλλά και από το Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας.

Kάθε βράδυ 22:00 – 01:00 η ομάδα μας, θα σας μεταφέρει όλα τα νεότερα στοιχεία.