Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΟΡΙΣΤΙΚΟ !! ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ !! ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΝΙΟΥ !!

ΟΡΙΣΤΙΚΟ !! ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ !! ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΝΙΟΥ !!
Στα λευκά φαίνεται να ντύνεται η μισή και πλέον Ελλάδα μετά τις 15-16 Δεκεμβρίου, καθώς ισχυρός χιονιάς κινούμενος νοτιότερα από την Ρωσία, θα συναντήσει αρκετή υγρασία σε Ιόνιο πέλαγος, Αιγαίο και Μαύρη θάλασσα, δημιουργώντας ακόμα και χιονοθύελλες.
Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται βάση της αποκρυπτογράφησης που κάναμε στα μπερδεμένα θα λέγαμε τρεξίματα των προγνωστικών στοιχείων των μοντέλων πρόβλεψης καιρού, να δημιουργηθούν 3 ξεχωριστά βαρομετρικά χαμηλά, σε Ιόνιο πέλαγος, Αιγαίο και Μαύρη θάλασσα.
Η υγρασία που θα βρουν στο δρόμο τους αυτά τα χαμηλά βαρομετρικά, θα τα κάνει να συμπεριφερθούν περίεργα και αυτός είναι ο λόγος που τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού δίνουν μία χιόνια και μία δίνουν μόνο κρύο με λίγα χιόνια. Δεν μπορούν εξαιτίας αυτού, να εντοπίσουν τη πιθανή κίνηση του χιονιά και του ψύχους.
Στην παρακάτω εικόνα θα δείτε τα 3 βαρομετρικά χαμηλά που υπολογίζουμε πως θα μείνουν για 2-3 τουλάχιστον ημέρες στάσιμα και θα περιστρέφονται γύρω από τον »εαυτό» τους σε συνδυασμό με πολικό ψύχος, δίνοντας ιδιαίτερα ισχυρές χιονοπτώσεις στη μισή και πλέον Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε το σπάνιο φαινόμενο να χιονίζει στα 2/3 της χώρας μας, από Έβρο μέχρι και Κρήτη.