Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ΚΛΕΙΔΩΣΕ !! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ !!
Με κρύο καιρό, συννεφιά, βροχές στα νότια και κεντρικά και λίγα χιονάκια στην βόρεια χώρα, φαίνεται να κυλάει ο καιρός την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων,
ενώ προς την Πρωτοχρονιά, όπως μόνο εμείς είχαμε πει από τα τέλη Νοεμβρίου, αναμένεται σοβαρή ψυχρή εισβολή με ακραία καιρικά φαινόμενα και πιθανές χιονοπτώσεις ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα σε βόρεια και κεντρική χώρα.


ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


20-22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:Ισχυρή κακοκαιρία με χιόνια σε όλη σχεδόν την βόρεια Ελλάδα ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα, ενώ από την Θεσσαλία και κάτω θα επικρατήσουν ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες στην δυτική, νότια, κεντρική και ανατολική Ελλάδα. Υποψηφιότητα για αξιόλογες χιονοπτώσεις δίνει και η Θεσσαλονίκη. Τα χιονοδρομικά κέντρα θα είναι γεμάτα 100% από χιόνια για όσους έχετε προγραμματίσει εκδρομή σε αυτά για τις ημέρες των Χριστουγέννων.


23-25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:


Κρύο στην βόρεια Ελλάδα με λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανό χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια ενώ βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από την Θεσσαλία και νοτιότερα.26-28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:


Άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα με λίγες βροχές στην δυτική, βόρεια και κεντρική Ελλάδα.


29-30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:


Αισθητή αλλά πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα με καλοκαιρία και ηλιοφάνεια.


31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:


Ψυχρή εισβολή με χαρακτηριστικά μετεωρολογικής βόμβας με χιόνια και ισχυρές καταιγίδες. Τα χιόνια θα επηρεάσουν ιδιαίτερα χαμηλά ίσως και μηδενικά υψόμετρα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Ισχυρός παγετός σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας.


Τέλος να υπογραμμίσουμε πως δεν πρέπει να λάβετε υπόψη τη συγκεκριμένη πρόβλεψη μας για προγραμματισμό αγροτικών εργασιών ή ταξιδιών καθώς τα προγνωστικά στοιχεία είναι σίγουρα 100% για τον καιρό 4-5 ημερών μετά και όχι για το χρονικό διάστημα που αναλύσαμε παραπάνω. Για ότι αλλάξει θα ενημερωθείτε άμεσα με νεότερη μας πρόβλεψη.