Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Κρήτη | Μητέρα χαστούκισε συμμαθητή του παιδιού της!
Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε σχολείο στο Ρέθυμνο, καθώς μητέρα παιδιού χαστούκισε και
εξύβρισε συμμαθητή του παιδιού της στην αυλή του σχολείου και στη συνέχεια το έσυρε μέχρι το γραφείο του διευθυντή, ο οποίος βέβαια μετά από αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά την έδιωξε από τον χώρο.

Η εν λόγω μητέρα μπήκε στο δημοτικό σχολείο και παρουσία άλλων παιδιών επιτέθηκε στον μαθητή επειδή αυτό είχε χτυπήσει, σύμφωνα με την ίδια, τον γιο της. Αν είναι δυνατόν να φτάνουν γονείς στο σημείο να χτυπούν παιδιά για να «εκδικηθούν» για τα δικά τους παιδιά.


Που αντί να προτάξουν τη συζήτηση για να λυθούν οι όποιες διαφορές, χειροδικούν και δίνουν με αυτόν τον τρόπο το χείριστο παράδειγμα στα παιδιά τους. Που αντί να αποτρέπουν από τις βίαιες πράξεις, νομιμοποιούν την επιθετική συμπεριφορά και τον ξυλοδαρμό. Όταν αργότερα το παιδί συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο και χειρότερο τι θα του πει ο γονιός;

Η μητέρα της οποίας το παιδί δέχθηκε την επίθεση έχει κάνει ήδη αναφορά στην αστυνομία. Χρέος όλων μας είναι να καταδικάζουμε τέτοιες βίαιες συμπεριφορές στις οποίες δε χωρά καμία δικαιολογία, να ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση των παιδιών, να προωθούμε τη συζήτηση, να προσπαθούμε να αναπτύσσουμε δεσμούς μέσα στις σχολικές κοινότητες με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων για την επίλυση προβλημάτων, για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά μας.