Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Μια ανώνυμη πληροφορία τους οδήγησε σε αυτή την παράξενη τρύπα. Αυτό που αντίκρισαν, τους πάγωσε το αίμα (photos)

Όταν οι διασώστες ζώων στο Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) στην Μπαγκόγκ έλαβαν ένα email, δεν είχαν ιδέα τι τους περίμενε.
Το μόνο που ήξεραν ήταν ότι ένας κάτοικος είχε βρει έναν πίθηκο σε μια “σκοτεινή, βρόμικη τρύπα”. Αλλά δεν ήταν προετοιμασμένοι γι’αυτό που βρήκαν.


Ο άντρας που τους έδωσε την πληροφορία τους οδήγησε μέσα από μια βρόμικη γειτονιά σε ένα μέρος όπου είδαν ένα πρόσωπο να ξεπροβάλει πίσω από ένα συρματόπλεγμα.


Αυτός ο πίθηκος περίμενε 25 χρόνια μέχρι την απελευθέρωση του. Ήταν κλεισμένος για πάνω από 2 δεκαετίες σ’αυτή την τρύπα ανάμεσα σε δύο σπίτια! Οι διασώστες άρχισαν αμέσως να προσπαθούν να βγάλουν τον μικρό Joe από τη φυλακή του.


Ο Edwin Wiek, ο ιδρυτής του WFFT, θυμάται: “Έχω δει πολλά κακοποιημένα ζώα, αλλά ο Joe σίγουρα ξεχωρίζει. Οι φωτογραφίες δείχνουν μόνο ένα μέρος όσων πέρασε.”


Η τρύπα όπου ζούσε ονομάζεται πλέον “τρύπα της κόλασης”. Ο Joe δεν είχε πρόσβαση στο νερό, το ταβάνι της τρύπας ήταν πολύ χαμηλό και το πάτωμα ήταν καλυμμένο με σκουπίδια και περιττώματα.


Δεν έφτανε το φως του ήλιου στην τρύπα και οι μυς του Joe είναι πολύ αδύναμοι. Επιβίωσε απλά και μόνο επειδή οι περαστικοί του άφηναν κατά διάστημα τρόφιμα και νερό.


Όταν τον ελευθέρωσαν, τον τύλιξαν με μια κουβέρτα για να τον ηρεμήσουν. Σιγά σιγά άρχισε να καταλαβαίνει ότι η ταλαιπωρία του είχε τελειώσει.


Ο Joe περπατάει μετά βίας και δεν μπορεί να σκαρφαλώσει. Οι μυς του είναι πολύ αδύναμοι και χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να σταθεί. Με πολλή αγάπη, υπομονή και φυσικά μπανάνες, αρχίζει αργά αργά να ανακτά τη δύναμη του.


Οι διασώστες βρήκαν μέχρι και σε ποιον ανήκε ο Joe. O πρώην ιδιοκτήτης του παραδέχτηκε ότι τον παράτησε επειδή δεν μπορούσε να πληρώνει τις χρεώσεις των τοπικών ζωολογικών κήπων. Έτσι, το 1991 τον άφησε σ’αυτή την τρύπα. Πόσο απαίσιο!Ευτυχώς, πλέον τα βάσανα του ανήκουν στο παρελθόν. Αυτός ο τύπος πιθήκου ζει μέχρι τα 35 και οι διασώστες ελπίζουν ότι ο Joe θα ζήσει τα τελευταία του χρόνια με άνεση και ευτυχία. Μπορεί να περπατάει ξανά και χάρη στην ισχυρή του θέληση θα μπορέσει να καταφέρει να σκαρφαλώσει ξανά.


Είναι απίστευτο πόσο άσχημα συμπεριφέρονται μερικοί στα ζώα. Ευτυχώς υπάρχει το WFFT στην Ταϊλάνδη για τα λιγότερο τυχερά ζώα.Πηγή: Fanpage.gr, Πηγή Φωτογραφίας: Wildlife Friends Foundation