Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΧΙΟΝΙΑΣ »ZAPINA» ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ !!
Χιονιάς με την ονομασία »ZAPINA» σύμφωνα με τα τελευταία μας προγνωστικά, θα σαρώσει πολλές περιοχές της χώρας μας συνοδεία πολικού ψύχους από την Ρωσία, μετά τις 28-29 Δεκεμβρίου.

Τεράστιες είναι οι πιθανότητες για αξιόλογες χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική, ενώ υπαρκτές είναι οι πιθανότητες για χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε με σιγουριά αν το μέτωπο χιονιού κινηθεί αρκετά πιο νότια ως τη χώρα μας, λαμβάνοντας και την αστοχία που έχουν για τόσο μακρινή πρόβλεψη τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού τις τελευταίες μέρες.

Φαίνεται πάντως προς την Πρωτοχρονιά να έχουμε αρκετό κρύο σε όλη τη χώρα μας, με καταιγίδες και χιονοπτώσεις κυρίως στα πιο ανατολικά, κεντρική και νότια τμήματα.


Βάση πάντως Γερμανών μετεωρολόγων, ο χιονιάς και γενικότερα το βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει τη χώρα μας, θα έχει την ονομασία »ZAPINA». Το συγκεκριμένο χιονοχαμηλό θα έχει πορεία από την βόρεια Ευρώπη προς τη Ρωσία και κινούμενο πιο νότια θα ανατροφοδοτηθεί με αρκετά μεγάλα ποσοστά υγρασίας από τη Μαύρη θάλασσα και το Αιγαίο πέλαγος, δίνοντας έντονα φαινόμενα σε Ελλάδα, Τουρκία και Βαλκάνια, σε συνδυασμό με πολικό ψύχος.

Το αν τώρα θα χιονίσει και σε μηδενικά υψόμετρα και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, θα κριθεί πιστεύουμε μετά τα Χριστούγεννα, γι’ αυτό ως τότε θα κρατάμε μικρό καλάθι.. Είναι και μεγάλη η αστοχία των μοντέλων πρόβλεψης καιρού τελευταία που δεν είναι να ρισκάρεις κάτι παραπάνω…