Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Θερμό επεισόδιο στα Ίμια: Τι μεταδίδουν τα Τουρκικά ΜΜΕ
Για σκηνικό έντασης στα Ίμια το πρωί της Δευτέρας, κάνουν λόγο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη Ηurriyet και τη Daily Sabah, περίπου 10 ελληνικά αλιευτικά σκάφη «παραβίασαν τουρκικά χωρικά ύδατα».


Τα δημοσιεύματα ανέφεραν -μεταξύ άλλων- ότι «σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής περιόρισαν τις κινήσεις των ελληνικών βαρκών και τα απέτρεψαν να αγκυροβολήσουν στα Ίμια, αναγκάζοντας τα να επιστρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Λίγη ώρα αργότερα, σκάφη του ελληνικού λιμενικού πλησίασαν τις δύο βραχονησίδες. Τα σκάφη και των δύο πλευρών φέρεται να διατήρησαν τις θέσεις τους».

Καταλήγοντας στο ρεπορτάζ της Sabah για το περιστατικό σημειώνεται ότι «τρία ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής μαζί με αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο και τη Λέρο, έχουν πλεύσει αρκετές φορές γύρω από τα Ίμια από τις αρχές Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με την Sabah ελληνικά αλιευτικά επιχείρησαν να δέσουν στις βραχονησίδες και εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή

Κλίμα έντασης στο Αιγαίο δημιουργεί για μία ακόμη φορά ο Τύπος στη γειτονική χώρα. Δημοσίευμα της Sabah υποστηρίζει ότι δέκα ελληνικά αλιευτικά παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σκάφη μας επιχείρησαν να δέσουν στα νησιά, αλλά μεσολάβησε η τουρκική ακροφυλακή, που τα οδήγησε πίσω στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το επεισόδιο ολοκληρώθηκε με την παρουσία ελληνικών και τουρκικών λιμενικών σκαφών να επιτηρούν την δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Η Sabah υπενθυμίζει, μάλιστα, πως και πριν από λίγες ημέρες είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό με την εμπλοκή τότε και σκαφών της ελληνικής ακτοφυλακής.