Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Συνταγή για το μαγικό κέϊκ που χωρίζεται από μόνο του σε τρία διαφορετικά στρώματα



Ένα πεντανόστιμο κέϊκ που λέγεται μαγικό γιατί χωρίζεται από μόνο του σε τρία διαφορετικά στρώματα. Μια πολύ εύκολη συνταγή με λίγα υλικά για ένα υπέροχο, πρωτότυπο και ιδιαίτερο κέϊκ. Δοκιμάστε το …

Υλικά συνταγής


4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι-ασπράδια

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο λιωμένο

115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml χλιαρό γάλα

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση συνταγής


1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.

2. Βάζετε τα ασπράδια με μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια πηχτή μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη.

3. άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα σχεδόν “άσπρο” αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και το χτυπάτε 1-2 λ.

4. Ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε σταδιακά και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.


5. Προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα κρόκων, τη μαρέγκα σταδιακά, 1/3 της ποσότητας τη φορά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

6. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ έως 50-60 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το φούρνο, γι αυτό ελέγξτε το στα 35 λεπτά για να δείτε πόσο υγρή είναι η κρέμα μέσα και αναλόγως συνεχίζετε το ψήσιμο. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.



athensmagazine.gr