Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Έρχονται ευχάριστα νέα: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα πετρελαίου και πόσα θα πάρετε;

Έρχονται ευχάριστα νέα: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα πετρελαίου και πόσα θα πάρετε;

Το επίδομα θέρμανσης που αναμένουν χιλιάδες δικαιούχοι και με την μία κακοκαιρία να διαδέχεται την άλλη,
αποτελεί ένα θέμα κρίσιμο για την τσέπη πολλών πολιτών ειδικά της Βόρειας Ελλάδας που έχουν υποστεί πραγματική οικονομική αιμορραγία λόγω του κρύου. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η καταβολή θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ή το αργότερα την Δευτέρα 30/1.

Ειδικότερα, η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης, όπως προβλέπεται ρητά στην εκδοθείσα Απόφαση, «για αιτήσεις που υποβάλλονται έως 31.12.2016, το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται έως 31 Ιανουαρίου 2017».

Ενώ, «για αιτήσεις που υποβάλλονται από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2017 το ποσό του επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται έως 30 Ιουνίου 2017».

Έτσι όσοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης έως το τέλος του χρόνου και έχουν προχωρήσει στην υποβολή της σχετικής αίτησης στο TAXISnet και πληρούν τα σχετικά κριτήρια θα λάβουν το επίδομα τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.


Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο Δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης λήγει στις 31 Μαΐου 2017 ενώ η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στις 30 Απριλίου 2017.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα συστήματα της ΑΑΔΕ καθυστέρησαν απελπιστικά να αναρτήσουν στους δικαιούχους τις διασταυρωμένες αγορές πετρελαίου θέρμανσης. 

Ακολούθως παραθέτουμε πραγματική λίστα δικαιούχου, που έκανε την εν λόγω αγορά 1000 λίτρων στις 8 Δεκεμβρίου 2016. Η διασταύρωση έγινε σχεδόν 40 ημέρες αργότερα!


Όσον αφορά το ποσοστό που θα λάβει ως επίδομα ο δικαιούχος σε πόλη του λεκανοπεδίου Αττικής είναι πολύ περιορισμένο. Συγκεκριμένα στο παράδειγμα που έχουμε, για συνολικό κόστος πετρελαίου 1000 λίτρων με κόστος την ημέρα αγοράς 890 ευρώ, ο δικαιούχος αναμένει να λάβει ως πρώτη δόση μόλι 33,75 ευρώ. Πηγή: Economy365.gr