Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Μέχρι και στο θάνατό του ο Μανώλης έδειξε την μεγαλοψυχία τουΗ οικογένειά του αποφάσισε η αποχώρησή του από αυτό τον κόσμο να έχει «αντίκρισμα» σε συνανθρώπους μας

Οδύνη αλλά και υπερηφάνεια είναι τα συναισθήματα που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στο Καλό Χωριό του Δήμου Χερσονήσου.
Αφορμή η τραγική ιστορία του 55χρονου Μανώλη Μπλαβάκη, ο θάνατος του οποίου έρχεται να χαρίσει ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Όπως έγραψε το Cretalive, o άνδρας νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και μετά τη διάγνωση των γιατρών πως ήταν εγκεφαλικά νεκρός, οι συγγενείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του.

Έτσι ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων προκειμένου ομάδες εξειδικευμένων γιατρών να έρθουν στην Κρήτη για τη λήψη και παραλαβή των νεφρών και του ήπατος προκειμένου να μεταφερθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι κερατοειδείς θα δοθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηράκλειου.


Ο άτυχος Μανώλης ήταν η «ψυχή» του χωριού! Κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, άνθρωπος της κρητικής φύσης, δεν έκανε δική του οικογένεια αλλά βρισκόταν πάντα κοντά στα 3 αδέρφια του.
Αγαπητός σε όλους, λένε όσοι τον γνώριζαν και έτσι η οικογένειά του αποφάσισε η αποχώρησή του από αυτό τον κόσμο να έχει «αντίκρισμα» σε άλλους ανθρώπους.

Πολλά και συγκινητικά είναι τα μηνύματα που του απευθύνουν οι φίλοι του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ανταρτης ήσουνα εδώ, ανταρτης κι εκεί θα σαι, και με όσους μοιραστηκες ρακη, με αγάπη να θυμάσαι» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δείτε τον Μανώλη Μπλαβάκη να απαγγέλλει μαντινάδες