Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στο τελευταίο αντίο για την Βιργινία (φωτο)Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου η νεκρώσιμος ακολουθία για την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Βιργινία Μανασάκη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

Με λυγμούς ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο έργο και στην προσφορά της τόσο στον τομέα των απορριμμάτων όσο και στο κομμάτι της ενέργειας. Κλείνοντας είπε πως το γραφείο της θα παραμείνει κλειστό και ως έχει, με το όνομα της Βιργινίας, μέχρι το τέλος της θητείας της περιφερειακής αρχής.

Επίσης είπε πως θα χρηματοδοτηθεί η αιμοτολογική κλινική στο ΠΑΓΝΗ και θα φροντίσει να γίνει πράξη η επέκταση του ογκολογικού. (Ολόκληρος ο λόγος του κ.Αρναουτάκη στο τέλος του άρθρου)

Ο Γιάννης Κουράκης αναφέρθηκε στην προσφορά της ως στέλεχος του ΕΣΔΑΚ επί πολλά χρόνια με ορθότητα κρίσης επαγγελματισμό και επιστημονική επάρκεια. (ολόκληρη η ομιλία στο τέλος του άρθρου).

Στον επικήδειο λόγο του ο Βασίλης Λαμπρινός είπε μεταξύ άλλων: «Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που συνέβαλε αποφασιστικά στην προσπάθεια ανάπτυξης της Κρήτης. Η περιπέτεια της υγείας της ήταν μια δοκιμασία που αντιμετώπισε με γενναιότητα»

Το παρών έχει δώσει σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, βουλευτές, δήμαρχοι του νησιού καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. 

Μετά την εξόδιο ακολουθία, ακολούθησε νεκρώσιμη πομπή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου και μια στάση μπροστά απο τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης όπου κορυφώθηκε το κλίμα συγκίνησης.

Μάλιστα οι συγγενείς της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, πήγαν στο γραφείο της, εκεί όπου η Βιργινία υπηρέτησε την Κρήτη.


Στην συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε στο νέο νεκροταφείο Ηρακλείου.

Η Βιργινία Μανασάκη, έφυγε μόλις 42 ετών μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, αφήνοντας πίσω τον σύζυγό της και δύο μικρά παιδιά.


http://flashnews.gr/