Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Η αλήθεια για τον 6χρονο που έπεσε από τον 4ο όροφο στην Κηφισιά: Τι λένε οι γιατροί
Πώς έπεσε ένα εξάχρονο παιδί από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά;

Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, βρίσκεται ο 6χρονος που έπεσε το πρωί του Σαββάτου από μπαλκόνι 4ου ορόφου, ύψος περίπου 15 μέτρων.


Ο 6χρονος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί του ΚΑΤ με ιατρικό ανακοινωθέν ενημερώνουν για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου.


Η αλήθεια είναι οτι το μικρό παιδί γύρω στις 11:00 διέφυγε της προσοχής των γονέων του, βγήκε στο μπαλκόνι, σκαρφάλωσε στα κάγκελα και στη συνέχεια έπεσε στο κενό καταλήγοντας στον κήπο της πολυκατοικίας.

Ο 6χρονος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού την πορεία του ανέκοψε η φυλλωσιά των δέντρων που βρίσκονται στην αυλή της πολυκατοικίας, όπως είπε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που υπογράφουν οι γιατροί του γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ:

«Ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, Σάββατο 11/2/2017 και ώρα 10:52 π.μ. σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρα.

Διασωληνώθηκε άμεσα λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας και επαπειλούμενου αεραγωγού.

Ήταν κάτωχρος με αιμοδυναμική αστάθεια και κόρες οφθαλμών σε μέση θέση χωρίς φωτοκινητική αντίδραση. Διαπιστώθηκε σοβαρή πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακας δεξιά.

Κλινικώς κατάγματα των μηρών άμφω. Έγινε έλεγχος περιτοναϊκής κοιλότητας με καθετήρα και διαπιστώθηκε ότι το αίμα αναδύετο με την μορφή πίδακος.


Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα.

Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος.


Ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλήνες μπιλάου άμφω. Ύστερα από επικοινωνία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», μεταφέρθηκε συνοδεία Αναισθησιολόγου με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ»


fimes.gr