Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Ένα Μιλφέιγ…”πούπουλο”!!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΑΚΙ 25Χ35

1 κουτί κονσέρβα εβαπορέ λάιτ των (400γρ.)
2 κουτιά νερό (μετράμε από το ίδιο το κουτί)
1 κουτί άνθος αραβοσίτου Γιώτης των (160 γρ.) ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!
2 βανίλιες
1 κ.σ μαργαρίνη
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη +400 ml γάλα
2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια

(αν θέλετε να τρίψετε και στην επιφάνεια,τότε χρειαζόμαστε 3 πακέτα.Εγώ δεν είχα και έτριψα κράκερς!
άχνη για το πασπάλισμα







ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το εβαπορέ,το νερό το άνθος αραβοσίτου και το 1 ποτήρι άχνη.(Αν το θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε αναλόγως)Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.Προσθέτω τις βανίλιες και το Βιτάμ,ανακατεύω,αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ,τη σκεπάζω με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.Περίπου 2 ώρες.Εγώ τη βάζω στο ψυγείο για πιο γρήγορα.Εντωμεταξυ,χτυπάω τα γκαρνι με το γάλα,σε σαντιγί.Η κρέμα όταν κρυώσει θα γίνει πολύ σφιχτή.Μην τρομάζετε.Την χτυπάω στο μίξερ να αφρατεψει και να μαλακώσει,και ενσωματώνω χτυπώντας τη μισή σαντιγί.Την άλλη μισή την κρατάω για την επιφάνεια του γλυκού.Χωρίζω τα σφολιατίνια στη μέση.Στρώνω σε πυρέξ 25χ30 περίπου μπισκότα,κρέμα εναλλάξ.Θα πάρει 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.Στο τέλος στρώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω με άχνη!!!



Συνταγή