Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Πάνος Μουζουράκης: Μιλάει για τη σχέση του με τα ναρκωτικά
Ο Πάνος Μουζουράκης έδωσε συνέντευξη στο down Town και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την εμμονή που είχε παλιά με τα ναρκωτικά.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε παραδεχτεί ότι έπαιρνε ναρκωτικά. Τον ενοχλεί που ακόμα και σήμερα αναπαράγεται αυτή του η δήλωση;

«Στα πρώτα βήματά μου, προσπαθώντας να είμαι ειλικρινείς στις συνεντεύξεις μου, μίλησα για την εμπειρία μου αυτήν χωρίς να έχω υπόψη μου την έννοια της επικεφαλίδας και του τίτλου. Οτιδήποτε και να έχω κάνει στο παρελθόν-καλό η κακό- με οδήγησε σήμερα στο να είμαι αυτός ο άνθρωπος. Σκέφτηκα πολλές φορές: «Κακώς το έκανα» και μετάνιωσα άλλες τόσες.
Αναζήτησα μια μηχανή του χρόνου που θα μπορούσε να με γυρίσει πίσω, να αλλάξω κάποιες κακές συνήθειες η πράξεις. Αλλά όχι. Αν είχα αλλάξει τα πράγματα δεν θα είμαι ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Δεν θα ήμουν το ίδιο συμπονετικός και δεν θα μπορούσα να καταλάβω τι σημαίνει να κάνεις λάθος. Αποφάσισα να συγχωρήσω εμένα για τα λάθη μου και έτσι να μπορέσω να αγαπήσω και τους άλλους ανθρώπους.»

Η ταμπέλα «ναρκομανής» ή «αλκοολικός» θα τον ακολουθεί για καιρό;

«Ναι, επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να αναπαράγουν τίτλους του παρελθόντος για χάρη του «κλικ», της ταμπέλας όπως λες και εσύ, και για να πουλήσουν παραπάνω φύλλα στα περιοδικά τους. Εμένα όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν με αφορούν γιατί δεν ήρθα εδώ για να αλλάξω τον κόσμο. Μέσα μου τους έχω συγχωρέσει ήδη. Θεωρώ όμως ότι αν υπάρχουν όντως Jedi και Sith(σ.σ.: χαρακτήρες από τις ταινίες Star Wars) εγώ πλέον ανήκω στους Jedi και αυτοί είναι οι Sith, και είναι στη σκοτεινή πλευρά.»Τελικά, πρέπει ή δεν πρέπει να λέει δημόσια κάποιος γνωστός ότι έχει κάνει ναρκωτικά;

«Καταρχάς, το να λες ψέματα είναι αμαρτία. Ίσως το κακό είναι αν παίρνεις έναν άνθρωπο που ξέρεις ότι επηρεάζει τη νεολαία και αντί να προσπαθήσεις να κολλήσεις δίπλα του έναν τίτλο με τον οποίο θα μπορούσε να παραδειγματιστεί ένα παιδάκι, εσύ να του κολλάς έναν τίτλο από μία συνέντευξη χρόνια πίσω με αποτέλεσμα να πει στο τέλος, το παιδάκι: « ΟΚ, αφού έκανε ναρκωτικά ο Μαζουράκης θα κάνω και εγώ».»

This entry was posted in :