Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΚ: Νέα βόμβα στην ελληνική αγορά: Τίτλοι τέλους για πασίγνωστη εταιρεία

16

Η κρίση στην αγορά του αυτοκινήτου, η οποία δεν λέει να… κοπάσει τα τελευταία επτά χρόνια, έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον επιχειρηματικό χάρτη στην Ελλάδα. Εταιρείες κολοσσοί, ονόματα
επιχειρηματιών που είχαν συνδέσει τα ονόματά τους με αυτοκινητοβιομηχανίες, πλέον, έχουν περάσει στο περιθώρ...
Η κρίση στην αγορά του αυτοκινήτου, η οποία δεν λέει να… κοπάσει τα τελευταία επτά χρόνια, έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον επιχειρηματικό χάρτη στην Ελλάδα. 

Εταιρείες κολοσσοί, ονόματα επιχειρηματιών που είχαν συνδέσει τα ονόματά τους με αυτοκινητοβιομηχανίες, πλέον, έχουν περάσει στο περιθώριο. 

Τα υπέρογκα δάνεια και η σχεδόν… πεθαμένη αγορά (ιδίως στη λιανική πώληση) αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, με ένα σημαντικό ποσοστό μεγάλων
αντιπροσώπων να μην έχει καταφέρει να γλυτώσει… 


Συνεχώς ακούμε για λουκέτα σε μεγάλες εταιρείες και αντιπροσώπους αυτοκινήτων. Η νέα… βόμβα που έσκασε στον κλάδο του αυτοκινήτου (την οποία όλοι λίγο πολύ περίμεναν) αφορά στην Promot Λαϊνόπουλος, μία εταιρεία που είχε συνδέσει το όνομά της τόσο με τα αυτοκίνητα της Mercedes όσο και των Smart. 

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν (ακόμα και σήμερα) πως ο Λαϊνόπουλος ήταν ο εισαγωγέας των μοντέλων με το αστέρι, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας από τους μεγάλους dealer της μάρκας. 

Έμεινε εκτός… 

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του zougla.gr, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τη Mercedes Benz Hellas στον τομέα των πωλήσεων πριν από μερικά χρόνια, έφτασε η ώρα να κάνει τον κύκλο της και η συνεργασία στον τομέα του service. Ήδη από την περασμένη Δευτέρα το εξουσιοδοτημένο
συνεργείο Mercedes – Smart στη Νέα Κηφισιά είναι έκτος της λίστας των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών service του ομίλου Mercedes. 

Τίτλοι τέλους για μία εταιρεία με μεγάλη ιστορία που δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο του αυτοκινήτου και την οποία «έπνιξαν» τα δάνεια, αλλά και οι πλειστηριασμοί ακινήτων που είχε στο όνομά της.