Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Γαλακτομπούρεκα για Αμαρτίες….;)



Τι χρειαζόμαστε:

2 πακέτα φύλλα κρούστας
Για την κρέμα:
250 γραμ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
10 κουταλιές της σούπας αλέυρι
2 λίτρα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 πορτοκάλι (τον χυμό)
3 βανίλιες
100 γρ άνθος αραβοσίτου με γέυση βανίλια (για βράσιμο)
1½ ποτήρι γάλα (για να διαλύσουμε την σκόνη)
150 γραμ. μαργαρίνη για επάληψη φύλλου
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερο
1 ξυλάκι κανέλα
χυμός ενός λεμονιού

Πώς το κάνουμε:
Στην μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τη μαργαρίνη και το λάδι μας να κάψει. Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατέυουμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα 2 λίτρα γάλα μέσα στην κατσαρόλα μας σιγά-σιγά και ανακατέυουμε με το σύρμα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες, το πορτοκάλι και στο τελος το άνθος αραβοσίτου διαλυμένο στο 1½ ποτήρι γάλα.
Ανακατέυουμε πάντα με το σύρμα. Μόλις αρχίζει και χυλώνει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την κουζίνα.
Όταν κρυώσει η κρέμα, βάζουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα.

Την επομένη, ανοίγουμε τα φύλλα μας και τα κόβουμε 1 φορά στην μέση κατα μήκος του φύλλου.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και βουτυρόνουμε τα φύλλα, τυλίγουμε πάντα με 2 φύλλα. Βάζουμε στην ακρη του φύλλου 2 κουταλιές της σούπας απο την κρέμα μας.
Παίρνουμε τις 2 άκρες, σκεπάζουμε την κρέμα και μετά αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό το γαλακτομπούρεκο.
Απο επάνω τα αλοίφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο αλλο σε βουτυρομένο ταψί και τα ψήνουμε στους 170 στον αέρα.
Mόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε και αμέσος τα σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.


Αφήνουμε να κρυόσουν 3 ώρες και μετα σερβίρουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα



Το γαλακτομπούρεκο οταν κρυώσει τρώγεται πιο ευχάριστα.

Δεν μ' αρέσουν τα αυγά, αλλά οποιος θέλει, μπορεί να προσθέσει στην κρέμα 2 κρόκους.

Να τα βάλετε τα γαλακτομπούρεκα στο ταψί, οσο πιο κοντά γίνεται.

Οταν βγάλετε την κρέμα απο το ψύγειο, δεν χρειάζεται ανακάτεμα.Καλή Επιτυχία.