Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Ξέσπασε ο Φίλης κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Καλύτερα με ΠΑΣΟΚ κι ας βρωμάει…»
Τι δήλωσε ο Νίκος Φίλης για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, δείχνοντας πως δεν ξέχασε ότι ο Π. Καμμένος ήταν η αιτία που έχασε την υπουργική καρέκλα.Μεταξύ άλλων ανέφερε ο κ. Φίλης ««μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση.

Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση.

Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι».

Συνέχισε λέγοντας «πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου;


Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;».

Περαιτέρω, ο Νίκος Φίλης έκανε αναφορά στη διαπραγμάτευση.

Αφού σημείωσε ότι αναμφίβολα «ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός», πρόσθεσε «κάνουμε ό,τι μπορούμε» θα πει κάποιος.

Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε;

Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε, ρε παιδιά! Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας.

Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι».


Όπως είπε, «το «ούτε ένα ευρώ μέτρα» το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες.

Επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι», ενώ «δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης».

Ακόμη, ο κ. Φίλης υπογράμμισε πως «ο συγγενέστερος σύμμαχός μας – έστω και αν βρωμάει – είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ».


fimes.gr