Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Θέλω να αφήσω την γυναίκα μου, για την γυναίκα του αδερφού μου αλλά τώρα περιμένουμε παιδί…


Είμαι παντρεμένος εδώ και 7 χρόνια, με κάποια που θεωρώ ότι είναι η λάθος γυναίκα. Έχουμε περάσει καλές στιγμές, καθώς πάντα την θεωρούσα καλή φίλη και καλό άνθρωπο.
Ποτέ όμως δεν ταιριάξαμε όπως θα ήθελα. Αυτή η ανάγκη μου έχει βγεί στην επιφάνεια έντονα, τα τελευταία χρόνια.
Εδώ όμως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα τελευταία 5- 6 χρόνια, έχω αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση με την γυναίκα του αδερφού μου. Ήμασταν πάντα πιο κοντά και έχουμε πολλά περισσότερα κοινά, σε σχέση με τους συντρόφους μας. Από ότι φαίνεται και εκείνη νιώθει το ίδιο στη σχέση της με τον αδερφό μου, και μέχρι πρόσφατα υποστηρίζαμε αρκετά ο ένας τον άλλο στο γάμο του.

Αρκετοί άνθρωποι μαζί και οι σύντροφοι μας, έχουν σχολιάσει ότι εγώ και εκείνη ταιριάζουμε περισσότερο από όλους όσουν ξέρουν, και αναρωτιούνται πως δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ πριν τους γάμους μας. Τον τελευταίο χρόνο, ανακαλύψαμε ότι ενδιαφερόμαστε πολύ περισσότερο από όσο νομίζαμε, και παρόλο που δεν έχουμε κοιμηθεί μαζί, είχαμε κάποιες αρκετά γλυκές και ιδιαίτερες στιγμές.

Νιώθουμε και οι δύο ενοχές, και θα θέλαμε να προσπαθήσουμε να γίνουν τα πράγματα όπως πριν, αλλά έχουμε αρχίσει να ερωτευόμαστε τρελά. Δεν έχω ξανανιώσει να ταιριάζω έτσι με καμία, το ίδιο και εκείνη. Και οι δύο νιώθουμε ότι βρήκαμε το άλλο μας μισό, αλλά είμαστε παγιδευμένοι. Και μέσα σε όλα αυτά, η γυναίκα μου είναι έγκυος!


Μέχρι σήμερα και οι δύο έχουμε εκφράσει ότι είμαστε δυστυχισμένοι στους συντρόφους μας, αλλά κρατάμε μια σιγή μεταξύ μας. Κάθε συμβουλή θα βοηθούσε.

Νίκος, 30 ετών

Αγαπητέ Νίκο,

Το να νιώθεις εγκλωβισμένος είναι ίσως ένα από τα χειρότερα συναισθήματα, που μπορεί να βιώσεις στην ζωή σου. Είτε είσαι κλειστοφοβικός είτε αγοραφοβικός, υπάρχουν πολλά που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις έτσι, και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ας ελπίσουμε ότι, δεν θα βιώσουμε πολλές φορές αυτό το συναίσθημα μέχρι να πεθάνουμε. Στην πραγματικότητα, κάποιος μπορεί να πεί ότι η ελεύθερη βούληση, η ελευθερία που προέρχεται από φόβο, και η ελευθερία να κυνηγήσεις την ευτυχία σου, είναι θεμελιώδη δικαιώματα.


Αλλά δεν είσαι πραγματικά εγκλωβισμένος, πουθενά. Ναι είσαι παντρεμένος και ναι έχεις ευθύνες και υποχρεώσεις, που πρέπει να εκπληρώσεις. Αλλά μπορείς να είσαι ο σκηνοθέτης της ζωής σου. Μπορείς να κάνεις την ζωή που θες – μπορείς να μείνεις στον γάμο σου, να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό με την σύζυγο σου ή και μόνος σου, για να έχεις το είδος του γάμου που θες με την γυναίκα σου. Ή μπορείς να εμπιστευτείς την καρδιά σου και να ρισκάρεις τα πάντα, αφήνοντας το αγέννητο παιδί σου να μεγαλώσει σαν παιδί χωρισμένων γονιών, και έτσι βοηθάς να τελειώσει και ο γάμος του αδερφού σου. Αυτό το κόστος μπορεί να αξίζει – αλλά σε προειδοποιώ να το σκέφτείς πολύ, πριν θεωρήσεις ότι όλα θα είναι ρόδινα με την άλλη πλευρά.

Λέγοντας λοιπόν όλα αυτά, λάβε υπόψιν σου, ότι πολλές επιτυχημένες σχέσεις έχουν αποδειχτεί ψεύτικες υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Στην πραγματικότητα η αληθινή αγάπη είναι εκεί έξω, και δεν υπάρχουν πολλά για να την εμποδίσουν να ανθίσει. Η αλήθεια ίσως να δείξει και το αντίθετο – με άλλα λόγια, δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψεις τι θα γίνει, είτε φύγεις είτε μείνεις στον γάμο σου. Η ερώτηση σου δείχνει ότι ψάχνεις όποια βοήθεια μπορείς να βρείς, και θες να γνωρίζεις πόσες επιλογές έχεις. Αυτή είναι μια καλή προσέγγιση, σε κάθε πρόβλημα.

Καλή τύχη!


Πηγή : http://www.queendom.com/