Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Βόμβα στην αγορά: Τι συμβαίνει με την Opel;
Ο γαλλικός όμιλος PSA Group σύμφωνα με επίσημες πηγές βρίσκεται μια
ανάσα από την συγχώνευσή του με την Opel. Το Reuters τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται κατηγορηματικό, πως οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία.

Αν τελικά οι συζητήσεις ολοκληρωθούν με τη σχετική επιτυχή κατάληξη και πέσουν οι επίσημες υπογραφές, τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη συγχώνευση της γερμανικής κραταιής από κάθε άποψη Opel, με τον γαλλικό κολοσσό, τον όμιλο PSA (Peugeot, Citroen, DS).


Να σημειωθεί εδώ, πως το φλερτ και ο διακαής έρωτας των δυο δεν είναι τωρινός, αρκετές φορές στο παρελθόν η GM και η PSA, μοιράστηκαν ενίοτε την κοινή παραγωγή αρκετών SUV αλλά και minivans, μάλιστα με δεδομένη επιτυχία και σωστή συνεργασία και από τις δυο πλευρές.

Από την πλευρά των Γάλλων τώρα, επιβεβαιώθηκε ομόφωνα το ενδιαφέρον στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την GM, προκειμένου μάλιστα να καταλήξουν σύντομα σε μια τελική συμφωνία, η οποία θα αλλάξει άρδην και τον αυτοκινητικό χάρτη στον πλανήτη, από κάθε άποψη.

Οι Γερμανοί της Opel από την άλλη, γνωστοί ως επιφυλακτικοί τεχνοκράτες, ήταν σίγουρα πιο μαζεμένοι στις δηλώσεις τους, αναμένοντας την τελική έκβαση των συζητήσεων προκειμένου να αποφανθούν περαιτέρω. Ίσως το μοναδικό αγκάθι γι αυτούς, να είναι το ποσοστό 14% της PSA που ανήκει στο Γαλλικό κράτος. Κανένα άλλο…Πηγή: Newsauto.gr