Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

To Instagram μόλις… αυτοκτόνησε: Η νέα αλλαγή που ξενέρωσε τους χρήστες!Το instagram, το πασίγνωστο αυτό κοινωνικό δίκτυο που βασίστηκε στις φωτογραφίες «πέθανε» ξαφνικά την Τρίτη.

Η υπηρεσία ήταν μόλις 6 ετών. Αιτία θανάτου ήταν το ότι προσπαθούσε να είναι όλα για όλους. Μία κατάσταση που κράτησε για μήνες και την οποία διαχειριζόταν πολύ καλά. Κι ας ήταν από τις κορυφαίες εφαρμογές στo Αpp Store της Apple.H τελευταία επιλογή της πασίγνωστης εφαρμογής ήταν να προσθέσει τη δυνατότητα δημιουργίας άλμπουμ και γκάλερι από τους χρήστες οι οποίοι θα μπορούν να ανεβάζουν μέχρι και 10 φωτογραφίες σε ένα μοναδικό ποστ.

Αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες υπηρεσίες που δίνουν ήδη αυτή τη δυνατότητα φαίνεται ότι το Facebook και το Instagram έχουν χάσει επαφή με το τι πραγματικά θέλουν οι χρήστες τους.

Το instagram είναι ... ήταν η εφαρμογή με την οποία δημοσίευες μια φωτογραφία, την τέλεια η οποία έδειχνε τη στιγμή την οποία ζούσες.

Τα άλπμουμ θα μετατρέψουν το Instagram σε ένα μέρος όπου θα ανεβαίνουν φωτογραφίες από διακοπές, μπαρ, και πάρτι διάσπαρτα με τις εικόνες που οι χρήστες θέλουν πραγματικά να δουν. Η αραίωση που θα επέλθει στο instagram έιναι πια αναπόφευκτη και μακροπρόθεσμα μη βιώσιμη.Με τα άλμπουμ η ψυχή του instagram δεν διαφέρει και τόσο πολύ από το Facebook και δεν θα έχει πια καμία χρησιμότητα.

Η δοκιμαστική φύση της αλλαγής μπορεί να προσφέρει στους χρήστες την ελπίδα ότι μπορεί να ματαιωθεί.

Η δοκιμή όμως αποκαλύπτει μία σκληρή μεγάλη αλήθεια. Ότι η ακόρεστη επιθυμία του Instagram για την αύξηση της επισκεψιμότητας και του περιεχομένου τους έβγαλε εκτός ελέγχου και ξέχασαν αυτό που έφερε την εφαρμογή τους στην πρώτη θέση.


athensmagazine.gr