Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ η άφιξη του μετροπόντικα στον σταθμό Ανάληψη! (video)


Θεσσαλονίκη: Καρέ-καρέ η άφιξη του μετροπόντικα στον σταθμό Ανάληψη! (video)

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης η διάνοιξη της πρώτης από τις δύο «δίδυμες» σήραγγες της βασικής γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα ο μετροπόντικας έφτασε σήμερα στον σταθμό «Ανάληψη», αφού διήνυσε τα 1.800 μέτρα που απέμεναν, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα αλλάξει την ποιότητα των συγκοινωνιακών υποδομών της πόλης.

Δείτε το βίντεο 
Η διάνοιξη της βασικής γραμμής είναι το βασικότερο από τα έργα πολιτικού μηχανικού που όφειλαν να ολοκληρωθούν ως τον Μάρτιο, καθώς είχαν χρηματοδοτηθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης έχει μήκος 9,6 χιλιομέτρων και 13 σταθμούς και το πρώτο τμήμα της εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στα τέλη του 2020.

Η ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας έγινε παρουσία του Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, οποίος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννη Μυλόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Θόδωρο Παπαδόπουλο, υπογράμμισε στις δηλώσεις ότι η δίδυμη σήραγγα θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του επόμενου μήνα και υποσχέθηκε ότι όλο το έργο θα είναι έτοιμο το 2020.


athensmagazine.gr