Πώς υποδέχεται η Ελλάδα τους πρώτους τουρίστες – Οι αξίξεις ανά αεροδρόμιο


Περισσότερες από 200 διεθνείς πτήσεις είναι προγραμματισμένο να προσγειωθούν στην Ελλάδα σήμερα 1-7 κατά την “πρεμιέρα” για τις αφίξεις από το εξωτεριό στα περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια.

Aναλυτικότερα, οι αφίξεις πτήσεων στην Ελλάδα: 69 στην Αθήνα, 21 στην Κέρκυρα, 16 στα Χανιά,54 στο Ηράκλειο, 10 στη Μύκονο, 4 στην Σαντορίνη, 8 στην Κω, 14 στην Ρόδο, 23 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Σκιάθο, 2 στο Άκτιο, 1 στην Καλαμάτα, 2 στην Κεφαλονιά, 2 στη Σάμο, 1 στην Πάρο και μια στην Κάρπαθο.

Ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης στην νησιωτική Ελλάδα αποτελεί το άνοιγμα των συνόρων και η επανεκκίνηση στον τουρισμό. Χαρακτηριστικές ήταν νωρίτερα οι εικόνες  από το αεροδρόμιο « Νίκος Καζατζάκης» του Ηρακλείου όπου η υποδοχή των πρώτων ταξιδιωτών που έφτασαν στην Κρήτη από το εξωτερικό έγινε με λύρες και λαούτο. Νωρίτερα, τα αεροπλάνα στην πίστα του αεροδρομίου είχαν περάσει κάτω από αψίδα νερού.

Η πρώτη πτήση στο αεροδρόμιο ήταν από το Ανόβερο και έγιναν 20 δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους συνολικά 167 επιβάτες.

«Είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι πως το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι εδώ και είναι αναβαθμισμένο. Θα είμαστε πάντα δίπλα, έτοιμοι να δράσουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Είμαστε εδώ και ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι εδώ» τόνισε από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας κατά την άφιξη της πρώτης διεθνούς πτήσης στο νησί

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κέρκυρα, για την άφιξη της πρώτης αυτής πτήσης ο υπουργός τόνισε η τουριστική σεζόν δε θα είναι ίδια με πέρσι καθώς οι προτεραιότητες έπρεπε να είναι άλλες. 

«Ο άνθρωπος, η υγεία όλων μας, ήταν πάντα στο επίκεντρο των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πλέον, με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού που επιχειρούμε, θα αποδείξουμε πως όπως η χώρα μας πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού» δήλωσε.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εδώ μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές, την Περιφέρεια, το Δήμο, όλους τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα και δεν είναι τυχαίο που βρίσκομαι εδώ, στην Κέρκυρα, για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Από την Κέρκυρα ανοίγει ξανά η τουριστική σεζόν στη χώρα μας, ανοίγουν ξανά οι τουριστικές επιχειρήσεις για να υποδεχτούν κόσμο και θα ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε» πρόσθεσε ο κος Θεοχάρης δηλώνοντας αισιοδοξία πως το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι εδώ και είναι αναβαθμισμένο.

«Θα είμαστε πάντα δίπλα, έτοιμοι να δράσουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει» επεσήμανε αναφέροντας πως χτες κάναμε μια μεγάλη συμφωνία με έναν επιχειρηματικό κολοσσό, την TUI, η οποία θα φέρει στη χώρα μας πάρα πολλούς επισκέπτες, τουλάχιστον τους μισούς από όσους έφερε πέρσι, σε πείσμα όσων μας επικρίνουν και είναι απαισιόδοξοι»

Σημειώνεται πως από την Μολδαβία ήταν η πρώτη πτήση που προσγειώθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος ” από χώρα εκτός Σένγκεν.
 
Οι τουρίστες, μεταξύ άλλων θα συμπληρώνουν φόρμα ηλεκτρονικά 48 ώρες πριν από το ταξίδι τους, ενώ δεν θα γνωρίζουν εκ των προτέρων αν θα υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό ή όχι.

Πηγή: skai.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.