Ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας με φυσικούς τρόπους

Ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας με φυσικούς τρόπους

Το ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας είναι ένα κοινό ζήτημα που συμβαίνει στους ιδιοκτήτες σπιτιού στις πιο δύσκολες στιγμές. Οι φραγμένες αποχετεύσεις οφείλονται συνήθως σε συσσώρευση μαλλιών, λαδιών ή βρωμιάς και είναι συχνά δύσκολο να αφαιρεθούν και να καθαριστεί η αποχέτευση. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων μπορεί μερικές φορές να είναι επικίνδυνες για τους ανθρώπους, τα ζώα ή ακόμα και το περιβάλλον.

Αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε αυτές τις χημικές ουσίες, οι οποίες ακόμα μπορούν να σας βοηθήσουν στο ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας με φυσικούς τρόπους. Φυσικά αν η βλάβη επιμένει τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μια αποφρακτική εταιρεία (Αποφράξεις Κορυδαλλός) για μια επαγγελματική λύση.

Έμβολο για ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας

Ένας τρόπος για να αφαιρέσετε τα συντρίμμια που δημιουργεί το φράγμα είναι με τη χρήση χημικών ή με χειροκίνητη τροφοδοσία. Ένα έμβολο μπορεί να είναι αποτελεσματικό για το ξεβούλωμα μιας αποχέτευσης, αλλά και για ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτες, μπανιέρας και νεροχύτη. Πριν χρησιμοποιήσετε το έμβολο σε νεροχύτη ή μπανιέρα, βεβαιωθείτε ότι το έμβολο έχει καθαριστεί καλά, για να αποφευχθεί η μεταφορά μικροβίων από την τουαλέτα.

Για ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας χρησιμοποιώντας ένα έμβολο, θα πρέπει πρώτα να καλύψετε το άνοιγμα αποστράγγισης με το έμβολο. Στη συνέχεια, μετακινήστε το έμβολο προς τα πάνω και προς τα κάτω με κίνηση άντλησης, για να χαλαρώσετε το υλικό που δημιουργεί το φράγμα. Αφού το επαναλάβετε για περίπου ένα λεπτό έως τρία λεπτά, αφαιρέστε το έμβολο και τρέξτε το νερό για να δείτε αν η αποστράγγιση είναι καθαρή.

Εάν η αποχέτευση εξακολουθεί να είναι φραγμένη, συνεχίστε την ίδια κίνηση για να χαλαρώσετε περαιτέρω τα συντρίμματα που δημιουργούν το φράγμα.

Κρεμάστρα παλτών για ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας

Είμαι σίγουρη ότι όλοι το έχετε ακούσει σε κάποια φάση της ζωής σας. Αρχικά, ισιώνετε την κρεμάστρα σε μια κατακόρυφη γραμμή και λυγίζετε ένα άγκιστρο που είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει στην αποχέτευση στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, βάλτε τον άγκιστρο μέσα στην αποχέτευση μέχρι να μπορέσετε να αισθανθείτε αντίσταση. Αφού αισθανθείτε αντίσταση, κουνήστε το άγκιστρο μέχρι να αισθανθείτε ότι έχετε συλλέξει ή χαλαρώσει τα συντρίμμια που δημιουργούν το φράγμα.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το άγκιστρο για να δείτε εάν ήταν σε θέση να αφαιρέσετε οποιοδήποτε από τα συντρίμμια που δημιουργούσε το φράγμα. Αφού αφαιρέσετε τα συντρίμμια, ρίξτε νερό για να βεβαιωθείτε ότι η αποχέτευση έχει καθαριστεί. Αν το φράξιμο επιμένει, συνεχίστε τα βήματα για να χαλαρώσετε τα συντρίμμια μέχρι να απομακρυνθεί πλήρως η αποστράγγιση.

Φίδι υδραυλικού για ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας

Αντί μιας κρεμάστρας, για ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας προτείνουμε να αγοράσετε ένα φίδι υδραυλικού από το τοπικό κατάστημα υλικού. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά για την αποστράγγιση αποχετεύσεων.

Σόδα και ξίδι για ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και ξύδι για ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας. Το ξίδι και η σόδα για ψήσιμο μπορούν να χαλαρώσουν τα απορρίμματα μέσα στον αγωγό, προωθώντας το αέριο μέσα στο φράγμα και ενδεχομένως διαλύοντας μερικά από τα συντρίμμια. Μισό φλιτζάνι σόδα ψησίματος και μισό φλιτζάνι ξύδι θα πρέπει να ρίξετε μέσα στην λεκάνη τουαλέτας και να αφήσεται να καθίσει για 15 λεπτά. Αφού περάσουν 15 λεπτά, ρίξτε νερό για να δείτε αν η αποχέτευση έχει καθαριστεί.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εάν έχετε δοκιμάσει κάποια ή όλα τα παραπάνω για να καθαρίσετε το φράγμα σας και εξακολουθείτε να μην λαμβάνετε αποτελέσματα, ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία αποφράξεων (Αποφράξεις Κορυδαλλός). Το φράγμα μπορεί να είναι χειρότερο από ό, τι συνειδητοποιείτε και σε αυτό το σημείο μπορεί να γίνει περισσότερη βλάβη παρά καλό.

Δείτε περισσότερα άρθρα για ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.